Ekcem kod beba i nega kože prirodnom kremom „VERUM A“ (VIDEO)

Ekcem kod beba i male dece sve je češća pojava u današnje vreme. O tome svedoče brojni apeli i saveti dermatologa, ali i upiti roditelja koji uz svu volju, često ne mogu da pronađu pravo rešenje.

Greška se pravi onda kada se ne utiče na neki od uzroka, spoljnih faktora, koji mogu dovesti do pojave ekcema, i njegovog najčešćeg oblika – atopijskog dermatitisa. Tako svakodnevno kupanje beba isušuje njihovu osetljivu i nežnu kožu, a jaki deterdženti koji se koriste za pranje veša, mogu u znatnoj meri uticati da se ekcem kod beba, koji je u najvećem broju i genetski predispozicioniran, ispolji.

Kod odojčadi, pojava ekcema je česta u fazi kada deca svoja čula ispituju stavljajući razne igračke i predmete u usta.

Upravo u toj fazi, Dušanka Ćulibrk Kalo iz Beograda, primetila je razvoj ekcema na obrazima svoje bebe.

– Mi smo to primetili u periodu kada je dete ušlo u „oralnu“ fazu, odnosno kada je počeo sve da stavlja u usta – od svojih prstića do igračaka. U početku smo mislili da je samo iziritirao kožu na obrazima, ali vrlo brzo sam shvatila da se radi o ekcemu jer sam imala i ranija iskustva. U domu zdravlja su nam rekli da nije reč o ekcemu, međutim, dobro sam znala sa čim imamo problem. Krenuli smo u potragu, kako da taj problem rešimo, počinje Dušanka svoju priču.

Dušanka Ćulibrk Kalo sa svojom bebom

Samoinicijativno korišćenje preparata u situacijama kada se na koži javi određeno oboljenje, nikada nije preporučljivo, a naročito ako se radi o deci. Uprkos brojnim skupim preparatima koji su na dohvat ruke u prodavnicama i apotekama, reklama i natpisi koji „garantuju“ delotvornost preparata, nisu garant da je upravo to ono što je potrebno bebinoj koži iziritiranoj ekcemom.

– Probali smo svašta – od onih skupih kozmetičkih preparata koji su dostupni u parfimerijama, i to nije davalo rezultate. Ekcem se vraćao intenzivnije, sve dok u jednom periodu detetu nije cela strana lica bukvalno buknula, priča ova majka.

Ekcem u fazi vrhunca

EKCEM KOD BEBA I PRIRODNA KOZMETIKA

Požalivši se patronažnoj sestri na problem čiji se intenzitet iz dana u dan pojačavao, Dušanka je dobila savet da proba potpuno prirodnu kozmetiku „R Natura Panonica”. Reakcijom bebine kože na kremu “VERUM A” koja je i danas “prijatelj” njene porodice, bila je pozitivno iznenađena.

– Krema „VERUM A“ namenjena nezi kože koja ima ekcem, preporodila nas je. Došli smo do sjajnih rezultata, bez upotrebe kortikosteroida koji problem rešavaju samo privremeno. Detetu lice danas izgleda kao da bukvalno nikada nije imao ekcem. Krema „VERUM A“ nije potiskivala taj ekcem unutra kao što to radi kortikosteroid, već ga je istiskivala napolje. Iako se čini da lice u jednom momentu još jače bukne, to je zapravo bila reakcija koja je ekcem „gurala“ na površinu, opisala je Dušanka Ćulibrk Kalo.

Lice deteta nakon korišćenja kreme VERUM A

ISKUSTVO KORISNIKA – Dušanka Ćulibrk Kalo, Beograd

KAKO “VERUM A” NEGUJE KOŽU ZAHVAĆENU EKCEMOM?

Svojim 100% prirodnim sastojcima, krema „VERUM A“ vraća koži oštećeni zaštitni sloj, hidrira je i omogućava da se ćelije same regenerišu, bez štetnih nuspojava.

Za razliku od skupih, sintetskih proizvoda koji zapravo isušuju kožu, ova krema hidrira kožu i zadržava neophodnu vlagu u koži. Namenjena je nezi osetljive i suve kože beba i dece do 12 godina.

„VERUM A“ sadrži ulje hajdučke trave, bisabolol, eterično ulje lavande angustofolia (prava), ekstrakt hamamelisa i maline. Ne sadrži parabene, boje i veštačke mirise. Redovnom upotrebom „VERUM A“ kreme u prva tri meseca, najmanje 4 puta dnevno, koža će „uspostaviti balans, a kada se ekcem smiri, može se nastaviti sa „VERUM A“ kremom dva puta u toku dana.

Ono što je naročito važno, kremu treba naneti odmah nakon kupanja, na vlažnu kožu, dok su pore otvorene, kako bi se zadržala prirodna vlažnost i izbalansirao Ph kože. Važno je pratiti i biološki ritam kože, pa je preporučljivo nanositi kremu i u večernjim časovima pre odmora, jer su tada rast ćelija i njihovo obnavljanje najveći.

„VERUM A“ kremu prati i odgovarajući „VERUM A“ tečni sapun namenjen higijeni kože zahvaćene ekcemom. Veoma je blag i odgovara Ph vrednosti kože. Namenjen je bebama i deci do 12 godina. Sapun sadrži ulje hajdučke trave, eterično ulje lavande, ekstrakt hamamelisa i maline.

U toku je akcija 2 + 1 POKLON „R Natura Panonica“ koje se odnosi na celu „VERUM“ liniju, uključujući i „VERUM A“ preparate namenjene nezi kože sa ekcemom. Više informacija saznajte OVDE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *