Iskustvo korisnika: Prirodna kozmetika i ekcem kod dece (VIDEO)

Ekcem je jedan od najupornijih i najneprijatnijih neprijatelja kože. Javlja se kod odraslih, a pojedine statistike pokazuju da neki oblik ekcema ima čak 10% beba. Najčešći oblik je atopijski dermatitis koji je povezan sa genetskim faktorima i imunim sistemom.

Ekcem zahteva promenu navika, odnosa prema koži i pronalaženje idealnog preparata koji može da pruži adekvatnu negu iziritiranoj koži. Da je moć u prirodi i prirodnim sastojcima, nije nova informacija, međutim, zbog snažne komercijalne mašinerije, sintetski proizvodi danas imaju primat na tržištu. Ipak, onaj deo populacije u Srbiji koji brine o svom zdravlju u kontinuitetu i prepoznaje dobrobit prirode, ostaje veran prirodnim preparatima i kozmetici.

Svakodnevne reakcije koje „R Natura Panonica“ dobija od svojih korisnika nakon korišćenja linije „VERUM“ (ekcem, dermatitis, psorijaza), iznova nas podstiču da podsećamo na dobrobit prirodnih supstanci za ljudski organizam.

Sa ekcemom kod dece, suočila se i Marina Grujić, mlada majka iz Kikinde.

– Pre dve godine nakon letovanja, ćerkici je koža bila prilično isušena, iziritirana, dosta se češala, osip se pojavio. Tada smo probali razne proizvode, brojne kreme namenjene atopičnoj koži koje su u tom momentu bile na tržištu. Međutim, ništa nam od toga nije pomagalo, kaže Marina Grujić.

Marina Grujić, Kikinda

U tom trenutku, Marina je imala samo jednu želju – da pomogne svom detetu da se simptomi povuku. Probali su razne sintetske proizvode, kreme i mleka, koji nisu davali rezultate. Po preporuci, saznala je za kremu koja neguje kožu zahvaćenu ekcemom, „VERUM A“ – R Natura Panonica.

– Tada smo saznali za kremu „VERUM A“ i počeli smo da je koristimo. Već posle drugog-trećeg mazanja, ćerki je bilo bolje. Nama je bilo dovoljno to što se ona prvi put nije žalila da je koža peče nakon mazanja. Crvenilo se povuklo, svrab je prestao, priča nam ova mlada majka.

EKCEM KOD DECE – PRE I POSLE UPOTREBE TEČNOG SAPUNA I KREME „VERUM A“

Od tada, porodica Grujić okrenuta je korišćenju prirodne kozmetike „R Natura Panonica“.

– Kada smo prešli na prirodnu kozmetiku, ispostavilo se ustvari da je to najbolje. Pune dve godine koristimo i tečni sapun i kremu VERUM A, prezadovoljni smo zaista. Ja sam celu liniju preporučila svim svojim prijateljicama, koleginicama. Mislim da ko god uzme bilo koji od preparata „R Natura Panonica“, neće pogrešiti, kaže na kraju razgovora Marina Grujić.

MARINA GRUJIĆ O BORBI SA EKCEMOM PRIRODNIM PREPARATIMA:

EKCEM KOD DECE I NEGA KOŽE KREMOM „VERUM A“

Svojim 100% prirodnim sastojcima, krema “VERUM A” vraća koži oštećeni zaštitni sloj, hidrira je i omogućava da se ćelije same regenerišu, bez štetnih nuspojava. Za razliku od skupih, sintetskih proizvoda koji zapravo isušuju kožu, ova krema hidrira kožu i zadržava neophodnu vlagu u koži. Namenjena je nezi osetljive i suve kože beba i dece do 12 godina. Sadrži ulje hajdučke trave, bisabolol, eterično ulje lavande angustofolia (prava), ekstrakt hamamelisa i maline. Ne sadrži parabene, boje i veštačke mirise. Redovnom upotrebom “VERUM A” kreme u prva tri meseca, najmanje 4 puta dnevno, koža će uspostaviti balans, a kada se ekcem smiri može se nastaviti sa “VERUM A” kremom dva puta u toku dana. Ono što je naročito važno, kremu treba naneti odmah nakon kupanja, na vlažnu kožu, dok su pore otvorene, kako bi se zadržala prirodna vlažnost i izbalansirao Ph kože. Važno je pratiti i biološki ritam kože, pa je preporučljivo nanositi kremu i u večernjim časovima pre odmora, jer su tada rast ćelija i njihovo obnavljanje najveći.

“VERUM A” kremu prati i odgovarajući “VERUM A” tečni sapun namenjen higijeni i nezi kože zahvaćene ekcemom. Veoma je blag i odgovara Ph vrednosti kože. Namenjen je bebama i deci do 12 godina. Sapun sadrži ulje hajdučke trave, eterično ulje lavande, ekstrakt hamamelisa i maline.

U toku je akcija 2 + 1 POKLON “R Natura Panonica” koje se odnosi na celu “VERUM” liniju, uključujući i “VERUM A” preparate namenjene nezi kože sa ekcemom. Više informacija saznajte OVDE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *