Atopijski dermatitis i nega kože prirodnom kremom „VERUM D“ (VIDEO)

Atopijski dermatitis koji pripada grupi ekcema, u današnje vreme često se javlja kod dece i mladih. Smatra se da je ova promena koja se manifestuje suvim, otečenim gornjim slojem kože, crvenilom i svrabom, povezana sa naslednim faktorom, i da se, u određenom momentu pod uticajem faktora iz spoljne sredine, ispoljava na koži. Zbog nemogućnosti dece da kontrolišu dodirivanje i češanje iziritirane kože, mesta zahvaćena atopijskim dermatitisom mogu postati bolna.

U situacijama akutnog ispoljavanja atopijskog dermatitisa, roditelji traže sva moguća rešenja ne bi li oboljenje stavili pod kontrolu i ublažili simptome.

Katica Tomić iz Aleksandrova podelila je iskustvo svoje ćerke koja se u jednom periodu života suočila sa upornim, dugotrajnim dermatitisom.

– Moja ćerka je od ranog detinjstva imala problem sa kožom. Dijagnostikovan joj je atopijski dermatitis. Manifestovao se tako što je koža crvenela, osipala se, na uvek istim mestima su se pojavljivale promene u vidu pečata. Na početku, mi smo to tretirali isključivo po preporuci dermatologa nekim od predloženih krema, a kasnije sam samoinicijativno pronalazila razne preparate ne bih li joj pomogla. Sve je to imalo nekog učinka i bilo je delotvorno do određene granice, ali se vrlo brzo, nakon prestanka korišćenja ili onda kada je dolazilo do zasićenja kože preparatom, problem vraćao, kaže Katica Tomić.

Katica Tomić, Aleksandrovo

U malom vojvođanskom mestu u kome živi, čula je za potpuno prirodnu kozmetiku „R Natura Panonica“ i njenu delotvornost u nezi kože zahvaćene ekcemom i dermatitisom.

– Kupila sam jednu kremu „VERUM D“ koja se preporučuje za odrasle i za decu stariju od 12 godina. Privukao me je sam sadržaj, to što je nije imala miris kakav ima sintetska kozmetika. Nije me asocirala ni na šta slično što smo do tada koristili. Već nakon prve potrošene kutije, pojavili su se prvi rezultati. Sam upalni proces se smirio, koža je delovala potpuno oporavljeno, kaže naša sagovornica.

I danas, nakon dosta vremena od početka korišćenja prirodne kozmetike, porodica Tomić koristi „VERUM D“ kremu i tečni sapun. Svoje iskustvo sa prirodnom kozmetikom rado dele sa onima koji imaju hronične probleme sa kožom, i koji dugo tragaju za pravim rešenjem.

„VERUM D“ VRAĆA KOŽI ONO ŠTO JOJ NEDOSTAJE

VERUM D krema je 100% prirodna krema sa blagim mirisom eteričnog ulja kedra, namenjena odraslim osobama i deci uzrasta preko 12 godina, za negu izrazito suve i osetljive kože lica i tela. Sadrži ulje noćurka, ekstrakt CO2 nevena, bisabolol. Ne sadrži parabene, boje i veštačke mirise. Prilikom svakog kupanja, nivo Ph vrednosti kože raste i kod osoba koje imaju dermatitis, narušava se već oštećeni prirodni masni sloj. Uloga VERUM D kreme je da vrati i obnovi oštećeni masni sloj, da hidrira kožu i omogući joj da se sama regeneriše.

Prirodne preparate za negu kože zahvaćene ekcemom (atopijskim dermatitisom, kontaktnim dermatitisom, seboreičnim dermatitisom) i psorijazom, potražite i poručite ONLAJN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *