Nema proizvoda u korpi.

PREMIUM PRIRODNA KOZMETIKA

Natura Panonica je posvećena proizvodnji ultra kvalitetnih i sertifikovanih kozmetičkih preparata i sapuna, pažljivo osmišljenih i pripremljenih po sopstvenim recepturama, koji će na kožu i kosu blagotvorno delovati i činiti je lepšom i zdravijom.

Napornim radom i kontrolom kvaliteta svrstani smo u proizvođače premium prirodne kozmetike i parafarmaceutskih proizvoda iz grupe ekološke prirodne kozmetike sa preko 95% prirodnih sastojaka u svakom proizvodu.

Naš moto “Let’s keep up with nature! / Ostanimo u koraku sa prirodom!” opisuje našu potrebu da koristimo najkvalitetnije prirodne sastojke, uzimajući u obzir njihovo poreklo i način prikupljanja, u svrhu proizvodnje najboljih prirodnih proizvoda za negu kože i kose.

POLITIKA KVALITETA

Sertifikat o ispunjenosti ISO 22716 standarda, koji posedujemo, predstavlja nesumnjivu garanciju kvaliteta. To je međunarodni standard koji se odnosi na dobru proizvođačku praksu (Good Manufacturing Practice – GMP) za kozmetičku industriju. Da bi kompanija dobila sertifikat, potrebno je da ispuni stroge uslove i zahteve. Neki od uslova koje smo morali ispuniti da bi dobili sertifikat su:

Infrastruktura: Kompanija ima obezbeđenu adekvatnu infrastrukturu, uključujući zgrade, prostorije, opremu i objekte, koji su neophodni za proizvodnju kozmetičkih proizvoda u skladu sa zahtevima GMP.

Osoblje: Kompanija ima obučeno osoblje koje je stručno za obavljanje poslova u vezi sa proizvodnjom kozmetičkih proizvoda. Osoblje je obučeno u skladu sa relevantnim zahtevima GMP-a i ima odgovarajuće kvalifikacije za svoje zadatke.

Kontrola proizvodnje: Kompanija primenjuje delotvorne procese kontrole proizvodnje koji osiguravaju da su proizvodi bezbedni, kvalitetni i u skladu sa propisima.

Kontrola kvaliteta: Kompanija je uspostavila efikasan sistem kontrole kvaliteta koji osigurava da se kozmetički proizvodi proizvode u skladu sa zahtevima standarda ISO 22716. Ovo uključuje praćenje i kontrolu svih faza proizvodnog procesa, od nabavke sirovina do isporuke gotovih proizvoda, kao i primenu procedura za identifikaciju, upravljanje i kontrolu odstupanja ili reklamacija.

Higijena: Kompanija primenjuje odgovarajuće mere higijene u proizvodnim prostorijama, uključujući čišćenje, dezinfekciju, upravljanje otpadom i zaštitu od kontaminacije.

Obezbeđivanje proizvoda: Kompanija obezbeđuje da su proizvodi identifikovani, praćeni i čuvani u skladu sa propisima.

Obezbeđivanje usluga: Kompanija obezbeđuje da svi dobavljači i podizvođači budu obavešteni o zahtevima standarda ISO 22716 i da su u stanju da kompaniji isporuče robu i usluge u skladu sa tim zahtevima.

Upravljanje reklamacijama: Kompanija je uspostavila delotvoran proces upravljanja reklamacijama kako bi se osiguralo da se svi prigovori klijenata rešavaju u skladu sa standardima zaštite potrošača.

Dokumentacija: Kompanija ima dokumentovane procedure, upute i politike koje se odnose na proizvodnju kozmetičkih proizvoda. Ovo uključuje dokumentaciju kao što su specifikacije sirovina, postupci proizvodnje, upute za čišćenje i dezinfekciju, upute za upravljanje sirovinama, proizvodima u procesu i gotovim proizvodima, evidencije o proizvodnji, kao i kontrolu potpunosti i ažurnosti dokumentacije.

Odgovornost menadžmenta: Uspostavljena je odgovornost menadžmenta kompanije za uspostavljanje, primenu i održavanje sistema menadžmenta kvalitetom i za obezbeđivanje resursa potrebnih za njegovu realizaciju.

Provera sistema: Kompanija izvodi redovne provere i ocene efikasnosti svojih procedura i sistema kako bi se osiguralo da se GMP zahtevi kontinuirano ispunjavaju.

KONCEPT

Uloga kože je od vitalnog značaja za fukcionisanje celog organizma. Zbog toga je koži potrebna svakodnevna nega, koja podrazumeva upotrebu sapuna i kozmetičkih preparata koji na nju blagotvorno deluju.

Agresivna sredstva, obični sapuni i preparati koji sadrže parabene i supstance sintetskog porekla, kojih je danas najvise na tržištu, osim otklanjanja nečistoća, mogu dovesti i do isušivanja, pucanja i iritacije kože.

Ovakvi nekvalitetni proizvodi imaju još gore efekte na kosu – ne samo da mogu direktno oštetiti kožu glave, već mogu trajno oštetiti folikule i narušiti funkcionisanje sebuma, čime se može pojaviti ili pojačati seboreja i perut.

Natura Panonica je, pored estetike, jednako posvećena zaštiti zdravlja kože i kose uz pomoć prirodnih kozmetičkih preparata i sapuna, pažljivo osmišljenih i pripremljenih po sopstvenim recepturama, uz poštovanje najsavemenijih standarda dobre proizvođačke prakse (GMP).

NAŠI CILJEVI

Kvalitet: U proizvodnji primenjujemo ISO 22716 GMP standard (dobra proizvođačka praksa), za koji smo sertifikovani od strane ovlašćene ustanove za Evropsku Uniju i za Srbiju. Naši kozmetički proizvodi su sertifikovani, pripremaju se po unikatnim recepturama, koje su nastale nakon dugogodišnjeg istraživanja, pažljivog izbora kvalitetnih materijala i savremenog tehnološkog procesa, koji se neprekidno kontrolišu i usklađuju sa važećim standardima.

Dizajn: Naši proizvodi se ističu svojim izuzetnim dizajnom i kvalitetnim pakovanjem. Sveobuhvatan pravac dizajna i osećaja naših proizvoda pod prstima želimo da opišemo jednim terminom – „Le Parisien“.

Asortiman: Proizvodimo gotovo sva sredstva i kozmetičke preparate koji su važni za negu kože uz često proširenje ponude proizvodima koji ispunjavaju sve naše zahteve kvaliteta i učinka.

Cena: Nastojimo da naši proizvodi budu rangirani kao odlični odnos cene i kvaliteta.

Unapređenje: Bavimo se konstantnim istraživanjem tržišta i ljudskih potreba, a unapređujemo i proširujemo sopstvenu proizvodnju u skladu sa potrebama kupaca.

Klijenti: Naši klijenti su zahtevni i uvek očekuju maksimum od kozmetičkih preparata a naš cilj je da uvek u potpunosti zadovoljimo njihove potrebe i visoke kriterijume.

EKO I STANDARDI

U Natura Panonica izuzetno vodimo računa o poreklu i kvalitetu sirovina, kao i načinu njihovog prikupljanja, posebno kada je reč o eteričnim i baznim uljima i hidrolatima.

Držimo se preporuka i standarda u doziranju aktivnih supstanci i eteričnih ulja – ujedno pratimo i prirodnu fiziologiju kože – pa tako naši preparati imaju PH vrednost u rasponu od 4,5 do 5,5.

Najveći deo naše ponude čine proizvodi iz grupe ekološe prirodne kozmetike – ova grupa proizvoda ima preko 95% prirodnih sastojaka, koriste se emulgatori i koemulgatori dobijeni obradom prirodnih supstanci, eterična ulja koje se kontrolisano doziraju i posebno izračunavaju za terapetusko delovanje, konzervans je bez parabena, mirisi bez alergena, a alergeni eteričnih ulja su posebno naznačeni ako su u proizvodu zastupljeni.

Drugi deo čini prirodna kozmetika sa ekološkim sastojcima – ova grupa proizvoda sadrži minimum 70% prirodnih sastojaka, konzervans je bez parabena, mirisi bez alergena, a alergeni eteričnih ulja su posebno naznačeni ako su zastupljeni.

Proizvodi iz naših kolekcija mogu imati aromaterapijski efekat, što ih čini dragocenim. Pri formulaciji sastava proizvoda naročitu pažnju posvećujemo „nosaču“, koji mora da ima sposobnost prodiranja duboko u kožu i da omogućava aktivnim supstancama da prodru u niže slojeve kože.

Tokom stvaranja i distribucije proizvdoda uvek smo dobro raspoloženi.

RENATO VUKOVIĆ

Renato Vuković je rođen 17. 02. 1991. godine u Kikindi, gde je i odrastao. Već u srednjoj školi pokazivao je sklonost ka praktičnoj primeni prirodnih nauka i veliki talenat za hemiju. U želji da produbi svoja znanja, nakon završetka srednje škole upisao je Prirodno – matematički fakultet u Novom Sadu na katedri za hemiju.

Željan novih iskustava, prepoznao je sebe u naučnom radu, stičući brzo nova znanja. Bio je odličan student, a njegova kreativnost i zainteresovanost za nauku brzo su zapaženi. Postao je član marketing tima Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, čiji je zadatak da mlađim generacijama dočara lepšu i zanimljiviju stranu nauke i da ih zainteresuje da se i sami upuste u veliku naučnu avanturu. Vedrog duha, pristojno vaspitan, svestran, angažovan u brojnim fakultetskim aktivnostima i uvek spreman da pomogne, bio je omiljen među kolegama i nastavnicima. Planirao je, nakon završenih osnovnih akademskih studija, da nastavi studije na Hemijsko-tehnološkom fakultetu u Milanu, a potom da nastavi sa naučnim radom kao asistent na PMF u Novom Sadu.

Renato nije imao interesovanje samo za nauku i nije se ograničavao samo na fakultetske aktivnosti. Bio je dobar sportista i aktivno trenirao u klubu američkog fudbala „Mamuti“ iz Kikinde, gde je prepoznat kao borben, snažan, izdržljiv i korektan član tima, koji se uvek ponašao sportski kako prema svojim saigračima, tako i prema protivnicima. Bavio se muzikom i odlično svirao gitaru. Poznavao je informacione tehnologije i govorio strane jezike.

Želeo je i više od toga. Maštao je o stvarima koje bi ga još više ispunile i učinile još korisnijim. Došao je na ideju da primeni svoja stečena znanja da bi pomagao ljudima, da napravi nove preparate izuzetnog kvaliteta sa lekovitim svojstvima, pa je započeo proizvodnju prirodnih sapuna i kozmetičkih preparata po sopstvenim recepturama, koje je stvarao i usavršavao u laboratoriji.

Renatove planove i želje osujetila je tragedija koja se desila 01.04.2012. u diskoteci „Contrast“ u Novom Sadu, kada je šest mladih ljudi, među kojima je bio i on, izgubilo živote u požaru. Ostala je neostvarena njegova želja da svoje znanje, talenat i kreativnost nastavi da upotrebljava da bi stvarao proizvode koji će pomagati ljudima.

U maju 2012. godine Renatu je, kao najboljem studentu, posthumno dodeljena nagrada Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu „PMF – DA, TO SAM JA“.

Natura Panonica se pridržava Renatovih osnovnih principa i visokih kriterijuma, posvećujući svakom svom proizvodu pažnju kakvu Renato zaslužuje.

KOJI SU NAŠI CILJEVI

Kvalitet: R Natura Panonica sapuni i kozmetički preparati se pripremaju po sopstvenim recepturama, koje su nastale nakon dugogodišnjeg istraživanja, pažljivog izbora materijala i savremenog tehnološkog procesa, koji se neprekidno kontrolišu i usklađuju sa važećim standardima.

Dizajn: R Natura Panonica proizvodi se ističu svojim izuzetnim dizajnom i kvalitetnim pakovanjem.


Asortiman: R Natura Panonica proizvodi gotovo sva sredstva i kozmetičke preparate koji su važni za negu kože.


Cena: odličan odnos cene i kvaliteta. Unapređenje proizvodnje: R Natura Panonica se bavi konstatnim istraživanjem tržišta, unapređenjem i proširenjem sopstvene proizvodnje u skladu sa potrebama kupaca.

Guaranteed PURE

All Grace formulations adhere to strict purity standards and will never contain harsh or toxic ingredients

Completely Cruelty-Free

All Grace formulations adhere to strict purity standards and will never contain harsh or toxic ingredients

Ingredient Sourcing

All Grace formulations adhere to strict purity standards and will never contain harsh or toxic ingredients

We pride ourselves on have a team of highly skilled

Not cool. Our tightly knitted fabric holds its form after repeated wear. Plus, Aldays dress up or down, no prob. So you can wear them all day. Get it?

Slava Fedutik

Founder, Chief Creative

Jennifer C.

Founder, Chief Creative

Valeriia Nadopta

Founder, Chief Creative

Jonh Henry

Founder, Chief Creative