Nema proizvoda u korpi.

Usaglašenost sa propisima o kozmetičkim proizvodima

Usaglašenost sa propisima o kozmetičkim proizvodima

Propisi Republike Srbije su počev od aprila 2023. godine usaglašeni sa propisima Evropske unije o bezbednosti kozmetičkih proizvoda.

To podrazumeva da svaki proizvod koji se prometuje na tržištu Republike Srbije, između ostalog, mora posedovati urednu PIF dokumentaciju, koja sadrži sve informacije o proizvodu i njegovoj sigurnosti za upotrebu, kao što su:

  1. Identifikacija proizvoda: Naziv proizvoda, marka, proizvođač, distributer.
  2. Sastav proizvoda: Popis svih sastojaka koji se koriste u proizvodu, uključujući njihovu koncentraciju. Ovo uključuje i informacije o potencijalno alergenima.
  3. Fizičke i hemijske specifikacije: Podaci o izgledu, mirisu, pH vrednosti, stabilnosti i drugim relevantnim karakteristikama proizvoda.
  4. Sigurnosna procena: Detaljna procena sigurnosti proizvoda koja uključuje ocenu toksikoloških podataka o sastojcima i procenu njihove sigurnosti za ljudsku upotrebu.
  5. Delotvornost proizvoda: Rezultati ispitivanja ili kliničkih studija koji potvrđuju delotvornost proizvoda u skladu s marketinškim tvrdnjama.
  6. Metode proizvodnje i kontrola kvaliteta: Opis procesa proizvodnje, postupaka kontrole kvaliteta i mera koje osiguravaju doslednost i sigurnost proizvoda
  7. Informacije o označavanju i pakovanju: Detalji o načinu označavanja proizvoda, uputstvu za upotrebu, trajnosti proizvoda i načinu pakovanja.
  8. Izvestaj o neželjenim dejstvima: Informacije o eventualnim neželjenim dejstvima koja su se dogodila pri upotrebi proizvoda

Kompanija Natura Panonica poseduje urednu PIF dokumentaciju za svaki svoj proizvod koji se prometuje na tržištu, što u ovom trenutku obuhvata 35 proizvoda.

Prema mišljenju dobijenom od ovlašćenog procenitelja, svi proizvodi Natura Panonica se klasifikuju kao izuzetno bezbedni za upotrebu pri deklarisanim načinima primene. To je, pored dobro odmerenih formulacija, ujedno rezultat činjenice da su sastavljeni od potpuno prirodnih sirovina, te da se koncentracije sirovina kreću strogo u granicama zakonom dozvoljenih okvira.