Nema proizvoda u korpi.

3,280 rsd

SOL UV X KREMA – 100 ml

SOL UV X krema je nežan kozmetički kompleks prirodnih sirovina za negu lica kod svih tipova kože, koji sadrži ekstrakt maline, prirodni hijaluron, ceramide, vitamin B3, ulje ruže i blagi miris bez alergena.

In stock
8606106761535 ,

Opis

Nežan kozmetički kompleks prirodnih sirovina za negu lica kod svih tipova kože, koji sadrži ekstrakt maline, prirodni hijaluron, ceramide, vitamin B3, ulje ruže i blagi miris bez alergena. Kombinacija aktivnih komponenti aktivira autoimune sisteme kože koji pospešuju njenu odbranu od UV zračenja i pružaju reparirajući efekat nakon sunčanja.

Ima 4 glavna svojstva:

  • zaštitni efekat u odbrani od UVa i UVb zraka: pruža zaštitu do 70% i obezbeđuje da osetljiva koža
    ne izgori kod umerenog izlaganja suncu.
  • reparirajući efekat: u slučaju da koža izgori, ima reparirajući efekat tako da kod oštećene kože
    umanjuje osećaj zatezanja, pečenja i osećaja vreline, pri čemu umanjuje mogućnost pojave
    plikova i ljuštenja kože.
  • efekat hidratacije: delotvorno hidrira kožu.
  • sprecava foto-starenje koze

Posebno je naglašeno svojstvo prirodnog aktivatora autoimunog sistema u odbrani od UV zračenja. Glavni sastojak koji je odgovoran za to jeste sirovina koja se dobija iz drveta japanskog dvornika. Ovo svojstvo je potkrepljeno naučnim radom koji se bazira na istraživanju sprovedenom od strane proizvođača navedene sirovine, u kom se došlo do zaključka da ta sirovina podiže imunološki sistem kože do te mere da je pogodna i kod onkoloških pacijenata kod kojih se primenjuju terapije zračenjem, u kom slučaju se upotrebljava za pripremu kože 7 dana pre početka zračenja.

Zapremina: 100 ml.
SPF faktor: 50.

Sastav

Aqua,Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Pentylene Glycol, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Panthenol, Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Glycerine, Niacinamide, Polydatin Glucoside, Sorbitan Caprylate, Propanediol, Benzoic Acid, Allantoin, Rubus Idaeus Seed (Raspberry) Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Tamarindus Indica Seed Gum, Ceramide NG, Epigallocatechin, Gallatyl Glucoside, Phenohyethanol, Parfum

Napomena: Phenoxyethanol, koji je naznačen u deklaraciji, ne koristimo kao konzervans ali se on nalazi u jednoj od sirovina koju koristimo pa je zbog toga naznačen na pakovanju.

Upotreba

Pre perioda izlaganja suncu, mazati jednom dnevno, po mogućstvu na vlažnu kožu, jer na takav način krema dublje prodire. U periodu izlaganja suncu, koristiti neposredno pre, za vreme i nakon sunčanja. Preporučujemo da se nanosi najmanje jednom dnevno na kožu 7 dana pre planiranog izlaganja suncu, kao i neposredno pre i nakon izlaganja suncu, jer osim UV zaštite, deluje reparirajuće na oštećenu kožu.

Upozorenje: Pre upotrebe proveriti da li postoji individualna preosetljivost na neki od sastojaka.

 

Iskustva

S obzirom da se radi o novom proizvodu koji ima specifična dejstva u odnosu na druge proizvode slične namene na tržištu, još uvek dobijamo povratne informacije od klijenata.

Klijentkinja sa izuzetno osetljivom kožom, koja je do sada potpuno izbegavala izlaganje suncu, nakon sedmodnevne pripreme sa Sol UVX kremom izlagala se suncu i blago pocrvenela, ali nije imala posledice u vidu pečenja, zatezanja, plikova i alergijskih reakcija, što je do tada bio redovan slučaj. Tokom boravka na odmoru pre i nakon sunčanja nastavila je koristiti Sol UVX kremu.

Klijent sa normalnim tipom kože, koji nije imao prethodnu pripremu od 7 dana korišćenja SOL UVX kreme, na odmoru je testirao kremu upotrebljavajući je samo na određenim delovima torzoa. Na mestima gde je krema bila naneta koža nije pocrvenela, dok je na mestima na kojim nije bila naneta došlo do crvenila kože ali nije bilo drugih posledica.

Klijent koji ne koristi kreme za sunčanje, već kremu SOL UVX poneo samo radi reparacije kože nakon sunčanja, koristilo je nakon pojave crvenila kože, što je brzo repariralo kožu i prestao je bol i osećaj zatezanja.
Klijenti su primetili da se krema sporije troši ukoliko se upotrebljava na vlažnoj koži i da krema brzo reparira sitne nepravilnosti u vidu sitnih bubuljica i hrapavosti, kao i da koža nakon tretmana izgleda svežije i mlađe.

Naravno, bez obzira na dejstvo kreme, prekomerno izlaganje suncu svakako nije preporučljivo kako bi koža bila što zdravija, a SOL UVX krema joj može pomoći da bude izdržljivija i da se brže reparira.