Nema proizvoda u korpi.

O Konzervansu

Konzervansi su sastojci koji se koriste u kozmetici kako bi se sprečio razvoj mikroorganizama i produžila trajnost proizvoda. Oni su od velike važnosti jer pomažu u očuvanju bezbednosti i stabilnosti kozmetičkih proizvoda tokom vremena.

U prirodnoj kozmetici, pristup konzervisanju može biti drugačiji u odnosu na konvencionalnu kozmetiku. U većini slučajeva, prirodna kozmetika se trudi da koristi prirodne konzervanse umesto sintetičkih konzervansa koji se često koriste u konvencionalnoj kozmetici. Cilj je izbegavanje potencijalno štetnih hemikalija i upotreba sastojaka koji su u skladu sa prirodnim pristupom.

Međutim, prirodni konzervansi, mada manje štetni od sintetičkih, takođe mogu imati određena ograničenja. Tu treba imati u vidu:

Efikasnost konzervisanja: Pojedini prirodni konzervansi mogu biti manje efikasni u sprečavanju rasta mikroorganizama u proizvodima u poređenju sa sintetičkim konzervansima. To može značiti da je rok trajanja nekih prirodnih kozmetičkih proizvoda kraći, a mogu postojati i posebne preporuke za čuvanje i upotrebu.

Spektar delovanja: Različiti prirodni konzervansi mogu imati različite spektre delovanja, odnosno mogu biti efikasni protiv određenih vrsta mikroorganizama, ali ne i protiv drugih. Stoga je važno da proizvođači pažljivo biraju prirodne konzervanse koji su odgovarajući za specifične formulacije proizvoda.

Potencijalna alergijska reakcija: Iako su prirodni konzervansi manje verovatni izazivači alergijskih reakcija u odnosu na sintetičke konzervanse, postoji mogućnost da neke osobe budu preosetljive ili alergične na određene prirodne sastojke koji se koriste kao konzervansi. Svaka osoba može drugačije reagovati, pa je važno pratiti reakciju svoje kože na proizvode koje koristite.

Natura Panonica za svoje proizvode koristi konzrevans koji smeša i koja u sebi ima benzojevu kiselinu a nema parabene.

Benzojeva kiselina je konzervans koji se često koristi u kozmetičkim proizvodima, uključujući i prirodnu kozmetiku, zbog svojih antimikrobnih svojstava. Kada se pravilno koristi u propisanim koncentracijama, benzojeva kiselina nema štetnih efekata na kožu.

Proizvodi Natura Panonica su izrađeni prema najvišim standardima bezbednosti što je verifikovano putem studije bezbednosti za svaki proizvod. To znači da je konzervans efikasan u odbrani od mikroorganizama i da su proizvodi potpuno bezbedni za upotrebu. Proizvodi Natura Panonica prema analizama akreditovane ustanove spadaju u “A” kategoriju bezbednosti, što znači da su proizvodi potpuno bezbedni za upotrebu, da konzervans štiti proizvod od mikroorganizama i kada otvorite proizvod, on će garantovano ostati ispravan 3 meseca.