Nema proizvoda u korpi.

O Parfemu

Parfemi u kozmetičkim proizvodima, uključujući prirodnu kozmetiku, mogu biti izvor nekih potencijalnih štetnosti. Evo kako o tom povesti računa.

Osetljivost kože: Parfemi su često uzročnici iritacija i alergijskih reakcija na koži. Mnogi od njih sadrže sastojke koji mogu iritirati kožu kod osoba sa osetljivom kožom i sklonim alergijama, što može dovesti do crvenila, svraba, osipa ili oteklina.

Individualna reakcija: Ni sve osobe sa osetljivom kožom ne reaguju nužno na isti način. Ono što može izazvati reakciju kod jedne osobe možda neće kod druge.

Uvek je preporučljivo proveriti sastojke proizvoda koje koristite, ako imate osetljivu kožu.

Mirisne supstance: Parfemi često sadrže različite mirisne supstance, uključujući sintetičke sastojke. Neki od tih sintetičkih supstanci mogu biti iritantni ili potencijalno štetni za zdravlje. Međutim, i prirodne mirisne supstance mogu izazvati nepovoljne reakcije kod određenih osoba. Alergije i preosetljivosti na određene sastojke mogu se, dakle, javiti i kod prirodnih i kod sintetičkih parfema.

Pridržavanje uputstva proizvođača: Važno je da pridržavati se uputstava proizvođača prilikom upotrebe kozmetičkih proizvoda. Ako primetite bilo kakve neželjene efekte, poput crvenila, svraba ili iritacije kože, treba prekinuti upotrebu proizvoda i konsultovati se sa dermatologom.

Parfemi bez alergena: Natura Panonica u svojim proizvodima koristi prirodni parfem koji smesa eteričnih ulja bez alergena.

Parfemi bez alergena su formulacije parfema koje su dizajnirane da smanje rizik od izazivanja alergijskih reakcija kod osoba koje su preosetljive na određene mirisne supstance. Ovi parfemi se često koriste u kozmetičkim proizvodima, uključujući kreme i druge proizvode za negu kože.

Parfemi bez alergena su razvijeni sa ciljem da se smanji prisustvo ili koncentracija mirisnih supstanci koje su često povezane sa alergijskim reakcijama. Oni se formulišu na način koji minimizuje potencijalnu iritaciju ili preosetljivost kože.

Ipak, važno je imati na umu da svaka osoba može individualno reagovati i na parfeme bez alergena. Iako su takvi parfemi dizajnirani da budu manje verovatni izazivači alergijskih reakcija, ne može se u potpunosti isključiti mogućnost neželjenih efekata kod određenih pojedinaca.

Natura Panonica primenjuje najviše standard bezbednosti koji se ogleda u verifikaciji putem studije bezbednosti za svaki proizvod. Formulacija i koncentracije parfema u našim proizvodima su odmereni na način da proizvodi budu bezbedni i da se na najmanju meru smanji rizik od iritacija kože.